Також підписано контракти на поставку сотень запасних гусеничних стрічок для танків і бронетехніки ЗСУ.

Велика Британія витратить 245 млн фунтів стерлінгів ($310 млн – ред.) протягом року на закупівлю та активізацію ланцюжків поставок для виробництва артилерійських боєприпасів для України. Про це повідомив британський уряд у суботу, 24 лютого.

Зазначається, що повідомлення про надання фінансування "відбулося рівно через два роки після того, як Путін розпочав своє незаконне повномасштабне вторгнення в Україну – водночас артилерія довела свою вирішальну роль у бойових успіхах України, постійно пригнічуючи російські сили і заважаючи їм здійснювати значні прориви".

Крім того, міністр оборони Грант Шаппс підтвердив поставку для ЗСУ додаткових 200 протитанкових ракет Brimstone. У результаті чого загальна кількість поставлених Україні ракет Brimstone перевищила 1300 одиниць.

"На додаток до пакета фінансування артилерії та ракет, нову серію контрактів на кілька мільйонів фунтів підписали між відділом закупівель Міноборони, Defense Equipment & Support (DE&S) і компанією Cook Defense Systems, яка базується у Великій Британії, на поставку сотень запасних гусеничних стрічок для танків і бронетехніки", – йдеться в заяві.

Вказано, що це дасть змогу ЗСУ відновлювати пошкоджену техніку. Контракти включатимуть у себе як фінансування Британії, так і кошти Міжнародного фонду для України.