ПАР також прийняла рішення брати участь у консультаціях щодо України в Саудівській Аравії.

Робота в рамках мирної ініціативи країн Африки щодо пошуку шляхів врегулювання кризи в Україні вже принесла суттєві результати. Про це заявив офіційний представник президента ПАР Вінсент Магвенья на брифінгу, - повідомляють росЗМІ.

"Є суттєві досягнення в рамках африканської миротворчої місії після того, як делегація лідерів семи країн Африки відвідала минулого червня РФ та Україну. Насамперед це стосується дітей, які опинилися в зоні бойових дій, а також обмінів військовополоненими", - зазначив він.

Також Магвенья заявив, що ПАР прийняла рішення брати участь у консультаціях щодо України в Саудівській Аравії.

"ПАР у складі африканської миротворчої місії шукає шляхи до мирного врегулювання кризи в Україні, ми також знаємо і про інші ініціативи щодо мирного вирішення конфлікту. Коли нас запрошують брати участь у роботі зустрічей, на порядку денному яких перебувають подібні ініціативи, то ми приймаємо ці запрошення", - сказав він.

ПАР буде представлена на зустрічі радником з питань безпеки.

"Йдеться про другу зустріч у рамках так званої копенгагенської ініціативи, ми брали участь у першій зустрічі у столиці Данії, ми продовжуємо брати участь на тому ж рівні", - заявив Магвенья.

Як відомо, Саудівська Аравія планує провести 5-6 серпня у Джідді мирні переговори щодо України. За даними видання, на зустріч прибудуть великі чиновники з 30 країн, однак Росії у цьому списку немає. Передбачається, що на заході будуть присутні представники держав, які брали участь у першій міжнародній зустрічі з Україною 24 червня у данській столиці Копенгагені.