Літаки мають пройти повторну перевірку, після чого агентство розгляне результати і визначить, чи достатній рівень безпеки, щоб відновити польоти MAX 9.

Федеральне управління цивільної авіації (FAA) США продовжило на невизначений термін заборону на експлуатацію літаків Boeing 737 MAX 9. Про це у суботу, 13 січня, повідомляє агентство Reuters.

Американський авіаційний регулятор заявив, що вимагатиме ще одного раунду перевірок, перш ніж розглядати питання про повернення літаків в експлуатацію.

“Під більш суворим наглядом регулятор проведе аудит виробничої лінії Boeing 737 MAX 9 і постачальників, а також розгляне питання про те, щоб незалежна організація взяла на себе від Boeing певні аспекти сертифікації безпеки нових літаків, які раніше були покладені FAA на авіабудівника”, - пише агентство.

В управлінні наголошують, що 40 літаків мають пройти повторну перевірку, після чого агентство розгляне результати і визначить, чи достатній рівень безпеки, щоб відновити польоти MAX 9.

Заначимо, що 5 січня 2024 року у Boeing 737 MAX 9 (рейс 1282) авіакомпанії Alaska Airlines під час польоту зірвало двері аварійного виходу. На борту був 171 пасажир і шість членів екіпажу. Після цього Alaska Airlines вивела на перевірку всі свої 65 MAX 9.