Жінка на ім’я Лі Редмонд померла у четвер, 14 грудня, у штаті Юта, США. Причина загибелі наразі невідома.

На 83-му році життя у штаті Юта померла Лі Редмонд, яка у 2003 році встановила світовий рекорд із довжини нігтів. Про це повідомляють на сайті Книги рекордів Гіннеса.

Відомо, що американка не стригла їх з 1979 року, і до 2003 року вони виросли до загальної довжини 7 м 51,3 см, що зробило її рекордсменкою з найдовших нігтів на парі рук (жінка).

Завдяки ретельному догляду та численним манікюрам нігті Лі відросли ще довше, і в 2008 році їх знову виміряли. Тоді вони досягли загальної довжини 8,65 м, а також стали найдовшими нігтями на парі рук в історії (жінок), утримуючи цей титул до тих пір, поки його не побила Діана Армстронг (США) у 2022 році.

Як повідомляється, вона дбайливо доглядала за нігтями, щоб вони не викривлялися, а натомість росли довгими красивими дугами. Щодня Лі обробляла їх теплою оливковою олією та чистила їх зубною щіткою, після чого наносила на кожен ніготь по півтори пляшечки затверджувача для нігтів. Потім вона фарбувала їх у свій фірмовий золотий колір.

Нігті Лі принесли їй міжнародну славу, але вона, на жаль, втратила їх в автокатастрофі в 2009 році. За словами свідків, жінку підкинуло на сім метрів у висоту, після чого вона впала на дорогу.

"Я чула, як ламаються нігті, і нічого не пам'ятаю після того, як мене витягнули з машини", - сказала Редмонд.