Крістофер Рей зазначив, що число шпигунів з РФ, які працюють у Сполучених Штатах, "все ще занадто велика".

Кількість російських шпигунів, які працюють у Сполучених Штатах, "все ще занадто велика", попри спроби видворити їх з країни. Про це заявив директор Федерального бюро розслідувань (ФБР) Крістофер Рей під час промови в Музеї шпигунства у Вашингтоні, повідомляє телеканал CNN в п'ятницю, 8 вересня.

"Слід російської розвідки, а під цим поняттям я маю на увазі офіцерів розвідки, все ще занадто великий у Сполучених Штатах, і ми постійно стикаємося з нею, намагаємось блокувати, запобігати та перешкоджати всіма способами, якими можемо", - наголосив він.

Разом з тим, він звернув увагу на прогрес щодо зменшення російських шпигунів у США.

"За останні кілька років США досягли значних позитивних успіхів у зменшенні кількості офіцерів російської розвідки у Сполучених Штатах, фактично вигнавши їх", - додав посадовець.

Загроза від російських шпигунів, які діють на території США, не нова: у 2018 році Сполучені Штати вислали 60 російських дипломатів, яких ідентифікували як агентів розвідки, а також наказали закрити російське консульство в Сіетлі у відповідь на ймовірне використання Росією нервово-паралітичної речовини для отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля, що жив у Британії.

На Росію працюють не лише "традиційні" офіцери розвідки: у 2020 році у США арештували громадянина Мексики, звинувативши його у допомозі російській розвідці.