Згідно з законопроєктом, розведення собак на м’ясо має припинитися до 2027 року. Фермери погрожують випустити на вулиці два мільйони тварин, яких вони розводили.

У столиці Південної Кореї - Сеулі - близько 200 фермерів, які розводять і вирощують собак для їжі, провели протест поблизу Офісу президента. Демонстрація переросла у сутички із поліцією, повідомляє у четвер, 30 листопада, агентство AP.

Зазначається, що біля Офісу президента Південної Кореї зібралося близько 200 заводчиків м'ясних собак, власників ресторанів та інших пов'язаних із галуззю людей. Вони скандували, співали, погрожували кулаками та виголошували промови з критикою планів уряду.

Деякі фермери приїхали до міста на вантажівках із собаками у клітках, але поліція не пустила їх на місце демонстрації. Також вони погрожують випустити на вулиці два мільйони тварин, яких вони розводили. Під час акції протесту поліція затримала трьох демонстрантів.

Причиною протестів став законопроєкт про заборону торгівлі собачим м'ясом, який отримав підтримку уряду та значної частини опозиції. Згідно з урядовим законопроєктом, розведення собак на м’ясо має припинитися до 2027 року.

Критики давньої кулінарної традиції корейців заявляють, що вона шкодить репутації країни за кордоном і порушує права тварин.

Кампанія проти торгівлі собачим м’ясом також набрала обертів завдяки першій леді Південної Кореї Кім Кон-Хі, яка відома прихильністю до домашніх тварин і неодноразово підтримувала заборону на вбивство собак заради м’яса. Під час протесту на її адресу лунали образливі вислови.

Фермери вимагають більш тривалого періоду для припинення свого бізнесу та прямої фінансової компенсації, якщо їм доведеться відмовитися від розведення. Вони також стверджують, що цей вид бізнесу зникне сам по собі, коли вимруть люди похилого віку, які є основними клієнтами продавців собачого м’яса.

За даними асоціації фермерів, у Південній Кореї щороку на м’ясо вбивають від 700 тисяч до мільйона собак, десять-двадцять років тому їх було кілька мільйонів. Деякі активісти захисту тварин кажуть, що цифри фермерів перебільшені. За їхніми словами, селекціонери хочуть показати, що галузь занадто велика, щоб її просто так знищити.