У Москві студент МДУ свій назвав Wi-Fi-роутер Slava Ukraine! та отримав 10 діб адмінарешту.


Студент Московського державного університету назвав у гуртожитку мережу Wi-Fi Slava Ukraine!, після чого був заарештований на 10 діб. Про це повідомив Telegram-канал Обережно новини в суботу, 9 березня.

 

Зазначається, що 22-річний студент МДУ Олег Тюрін проживав у гуртожитку Будинку студентів на Ломоносівському проспекті. У 2022 році він брав активну участь в антивоєнних мітингах і висловлював незгоду з діями російської влади в Україні.

 

6 березня поліція виявила у гуртожитку бездротову мережу під назвою Slava Ukraine!. Співробітники Центру з протидії екстремізму з'ясували, що власник роутера Тюрін. Хлопця звинувтили в тому, що гасло Слава Україні! асоціюється з українськими націоналістичними організаціями, діяльність яких визнана екстремістськими та заборонена в Росії.

 

На нього було складено протокол про адміністративне правопорушення за статтею Публічне демонстрування екстремізму. Під час суду студент визнав, що саме він налаштував мережу під назвою Slava Ukraine!.

 

Йому дали 10 діб адміністративного арешту. Роутер визнали "знаряддям вчинення правопорушення" та конфіскували. У разі повторного такого порушення студенту може загрожувати кримінальна справа.

Читайте також:
Студент зі США завів "роман" із Google Cloud
У Єгипті оголосили конкурс на назву та логотип нової столиці
У Польщі зник студент, який залишив Білорусь через переслідування
В Днепре студент оставил записку и прострелил себе голову, после этого его отец ударил себя ножом в живот. Фото 18+
В Днепре студент оставил записку и прострелил себе голову, после этого его отец ударил себя ножом в живот. Фото 18+
Студент из Британии вышел прогуляться после вечеринки и оказался во Франции