Під час зустрічі було наголошено, що заяви про нібито невдячність українців за допомогу Польщі не відповідають дійсності та є неприйнятними.


Посла Польщі в Україні Бартоша Ціхоцького запросили до Міністерства закордонних справ України через висловлювання міністра канцелярії президента, керівника Офісу міжнародної політики Марціна Пшидача. Про це 1 серпня повідомила пресслужба МЗС.

 

Зазначається, що під час зустрічі було наголошено, що заяви про нібито невдячність українців за допомогу Польщі не відповідають дійсності та є неприйнятними.

 

"Переконані, що українсько-польська дружба є набагато глибшою за політичну доцільність. Політика не має ставити під сумнів взаєморозуміння та міцність відносин наших народів. Жодні заяви не завадять нам спільно вибороти мир та розбудувати спільне європейське майбутнє", - наголосили в МЗС.

 

Раніше Пшидач заявив, що Україна отримала велику підтримку від Польщі і їй "варто було б почати цінувати роль, яку Польща відіграла для України протягом останніх місяців і років".