Крім польських військових, в них братимуть участь військовослужбовці з Іспанії, Великої Британії, Туреччини та Албанії.

У Польщі розпочинаються військові навчання Dragon-24, які є частиною військових маневрів НАТО Steadfast Defender-24. Загалом буде залучено близько 20 тисяч солдатів та 3500 одиниць техніки з 10 країн НАТО. Про це повідомляє PAP.

Крім польських військових, у навчаннях братимуть участь військовослужбовці з Іспанії, Великої Британії, Туреччини та Албанії. 

За даними Генкомандування, військові будуть перевірені на взаємодію та виконання бойових завдань на суші, у повітрі та на морі. Бойові операції також проводитимуться у кіберпросторі.

Навчання Dragon-24 стануть перевіркою здатності Збройних сил Польщі реагувати на потенційну багатовимірну кризу збройного характеру.

Основними силами польської армії для участі в навчаннях буде 11-та Любуська бронекавалерійська дивізія, солдати Сил спеціального призначення, ВПС, ВМС і Територіальної оборони.

Загалом навчання Steafast Defender триватиимуть до кінця травня від Атлантики до східного флангу НАТО за сценарієм конфлікту з "противником рівного за силою". У навчаннях візьмуть участь 90 тисяч осіб:солдати з усіх країн Альянсу та Швеції;50 військових кораблів;80 літаків;1100 бойових машин.