З огляду на такого роду ситуації Польща зміцнює свою систему ППО/ПРО, зазначив Владислав Косіняк-Камиш.

Польські військові збили би російську ракету, якби у них була упевненість у тому, що вона прямує до якоїсь цілі у Польщі. Про це сказав віцепрем’єрміністр – міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш, повідомляє Укрінформ у неділю, 24 березня.

"Кожна така ситуація розглядається індивідуально. Але якби були якісь ознаки того, що цей об’єкт прямує до якоїсь цілі, розташованої на території Польщі, він, очевидно, був би збитий", – заявив він.

Косіняк-Камиш додав, що з огляду на такого роду ситуації Польща зміцнює свою систему ППО/ПРО. Відтак були підписані контракти щодо реалізації другого етапу програми ППО/ПРО Вісла.

За його словами, не можна розраховувати на нормальну поведінку і дотримання Росією міжнародного права.

У свою чергу МЗС Польщі заявило, що вимагатиме від РФ пояснень з приводу порушення російською ракетою повітряного простору.

Польща вимагатиме від РФ пояснень у зв'язку з черговим порушенням повітряного простору країни. Перш за все ми закликаємо Російську Федерацію припинити терористичні повітряні атаки проти жителів і території України, а також закінчити війну і зайнятися внутрішніми проблемами країни, – йдеться в заяві.

Відомство висловило співчуття жертвам російських бомбардувань та їхнім близьким.

"Польща засуджує всі форми тероризму та спроби силового перегляду кордонів", – вказано в заяві.