В Оттаві зазначили, що безпілотники SkyRanger R70 необхідні для виявлення та ідентифікації цілей, які є критично важливими для боротьби.

Канада передасть Україні понад 800 багатоцільових безпілотників SkyRanger R70. Про це заявив міністр оборони Канади Білл Блер, передає у понеділок, 19 лютого, Reuters.

Зазначається, що дрони надасть компанія Teledyne з Ватерлоо, Онтаріо, їхня загальна вартість становить понад 95 млн канадських доларів (70,44 млн доларів США).

"Сьогоднішнє оголошення гарантує, що Україна отримає безпілотники, необхідні для виявлення та ідентифікації цілей, які є критично важливими для боротьби. Канада буде підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно", - сказав Блер.

Допомога фінансується за рахунок 500 млн канадських доларів на військову допомогу, оголошену прем'єр-міністром Джастіном Трюдо під час візиту до Києва минулого року.

Видаання нагадує, що починаючи з лютого 2022 року, Канада виділила понад 9,7 млрд канадських доларів на допомогу Україні, зокрема понад 2,4 млрд канадських доларів на військову допомогу.