Гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун засудила ракетну атаку на Чернігів у суботу, 19 серпня. Вона заявила, що російська агресія проти мирних жителів має припинитись. Про це повідомляє УНН із посиланням на заяву організації.

“Я вкрай стурбована новиною про черговий російський удар, який нещодавно влучив у центр Чернігова, що на півночі України, внаслідок чого десятки цивільних осіб, включно з дітьми, загинули та отримали поранення.
Огидно атакувати головну площу великого міста вранці, коли люди виходять на прогулянку, деякі йдуть до церкви, щоб відсвяткувати релігійний день для багатьох українців”, - йдеться у повідомленні.

Деніз Браун засудила повторювану модель російських ударів по населених районах України, що призводить до загибелі людей, масових руйнувань і різкого збільшення гуманітарних потреб.

“Атаки, спрямовані проти цивільних осіб або цивільних об'єктів, суворо заборонені міжнародним гуманітарним правом. Це має припинитися”, - зазначила гуманітарна координаторка ООН.