Затриманий Овідіо Гусман-Лопес - син відомого злочинця Ель Чапо. Його прихильники взяли в облогу місто Куліакан і влаштували перестрілки із силовиками.

У мексиканському місті Куліакан 5 січня заарештували Овідіо Гусмана-Лопеса - сина наркобарона Ель Чапо (Коротуна), який відбуває довічний термін у в'язниці США. Операція супроводжувалася стріляниною та підпалами автомобілів, кілька куль влучили у літак місцевої авіакомпанії, повідомляє ВВС News.

Як зазначив міністр оборони Мексики Луїс Кресенсіо Сандоваль, перш ніж Гусман-Лопес був схоплений, за ним протягом півроку велося приховане стеження за сприяння американської влади. Після затримання його перевезли до Мехіко.

Фото: twitter.com/Betillocruz 

Овідіо Гусман-Лопес

 

За інформацією правоохоронців, затриманий очолював відділення наркокартеля Сіналоа, започаткованого його батьком. Це одна з найбільших у світі підпільних організацій, які займаються виробництвом, контрабандою та торгівлею наркотиками.

Після того, як стало відомо про арешт наркобарона, у місті спалахнули заворушення. Його прихильники взяли в облогу Куліакан і влаштували посеред вулиць перестрілки з правоохоронцями. Місцева влада закликала мешканців міста не залишати свої будинки, а силовики перекрили вулиці.

 

 

Мексиканська авіакомпанія Aeromexico повідомила про те, що вранці в четвер у результаті стрілянини кілька куль влучили у фюзеляж літака, який готувався здійснити рейс до Мехіко. Як стверджується, ніхто з пасажирів та персоналу не постраждав.

Після інциденту аеропорт було закрито. Агентство цивільної авіації Мексики повідомило, що у Куліакані також постраждав літак ВПС.

У 2019 році мексиканська влада вже заарештовувала Гусмана-Лопеса, але змушена була відпустити його, щоб не провокувати його прихильників на насильство.

У Держдепартаменті США вважають, що Овідіо та його брат Хоакін володіють щонайменше 11 лабораторіями з виробництва метамфетаміну в штаті Сіналоа, які виробляють від 1300 до 2200 кг наркотиків на місяць.