Дмитро Пєсков порівняв звинувачення проти євродепутата від Латвії Тетяни Жданок з маккартизмом і назвав "полюванням на відьом".

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков під час брифінгу у вівторок, 30 січня заявив, що звинувачення євродепутата від Латвії Тетяни Жданок у співпраці з російськими силовими структурами - це "полювання на відьом". Він також порівнняв їх з маккартизмом у США в 1950-і роки.

"Це полювання на відьом! Пам'ятаєте, був маккартизм у США - тоді скільки людей там заарештовували, кидали до в'язниць. Ось це те саме", - запевняє російський чиновник.

За його словами, в Кремлі такі звинувачення "рішуче засуджують".

Пєсков також стверджує, що це буцімто "ніяк не відповідає жодним так званим ідеалам демократії, у тому її розумінні, яке домінується нині в Європі". 


Американський сенатор-республіканець Джозеф Маккарті у лютому 1950 року виступив з промовою про проникнення комуністів, що симпатизують Радянському Союзу до державних структур США. 

Стосовно держслужбовців, так і діячів культури почали висуватись звинувачення в антиамериканській діяльності. Це явище, що тривало в США майже 10 років отримало назву маккартизму.