Китайські політики намагаються заохотити молоді пари одружуватися та народжувати дітей після того, як населення країни скорочується два роки поспіль.

Китай припиняє програму міжнародного усиновлення дітей через зусилля, спрямовані на боротьбу з падінням народжуваності в країні. Про це у п'ятницю, 6 вересня, повідомляє CNN.

Виняток становитимуть випадки, коли кровні родичі всиновлюють свого близького і додала, що всі незавершені усиновлення через агенції будуть скасовані.

З початку 1990-х років Китай відправив десятки тисяч дітей на усиновлення за кордон, і приблизно половина з них опинилася в США. Це відбувалося на фоні політики "однієї дитини", через яку багато родин змушені були відмовлятися від своїх дітей, особливо дівчаток та немовлят з інвалідністю.

Однак зараз китайська влада офіційно зупиняє програму, оскільки намагається протистояти "швидкому зниженню рівня народжуваності та загрозі демографічної кризи".

Посольство США в Пекіні вже запросило у Міністерства цивільних справ Китаю офіційних роз’яснень, оскільки багато американських сімей вже подали заявки на усиновлення і очікують на їх розгляд.

З моменту запуску програми всиновлення дітей за кордон в 1992 році, більше ніж 160 000 з них було усиновлено за кордоном. При цьому, американські родини усиновили 82 674 дитини з Китаю, що становить 29% всіх міжнародних усиновлень у США.

Програму міжнародного усиновлення було тимчасово зупинено ще в 2020 році через пандемію COVID-19 для захисту дітей.