Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто зазначив, що підтримка України залишається сильною й абсолютно незмінною.

В Італії нижня палата парламенту підтримала резолюцію щодо продовження військової підтримки України. Про це повідомляє ANSA.

Резолюція зобов'язує уряд "продовжувати підтримувати, відповідно до взятих зобов'язань і того, що буде узгоджено в рамках НАТО і ЄС, а також на міжнародних форумах, до яких належить Італія, українську владу, в тому числі шляхом передачі військових засобів, матеріалів та обладнання".

За словами міністра оборони Італії Гвідо Крозетто, підтримка України залишається сильною й абсолютно незмінною, у зв'язку з чим було б "стратегічною і політичною помилкою зробити крок назад зараз". Допомога продовжуватиметься до тих пір, доки не припиняться російські атаки.

"Труднощі України можна пояснити наявністю величезних мінних полів. За оцінками української розвідки, існує понад вісім мільйонів мін, які росіяни використовують для захисту своїх позицій", - зазначив Крозетто.

Він додав, що після семи пакетів допомоги, нещодавно було дано "зелене світло" на відправку восьмого траншу обладнання, матеріалів і систем до України.