Віднайдене полотно із зображенням Мадонна датується XV століттям і оцінюється у 100 мільйонів євро.

У сімейному будинку поблизу Неаполя знайшли картинувідомого італійського живописця Сандро Боттіччелі, яка, як вважається, була загублена понад 50 роківтому, повідомляє The Guardian.

Зазначається, що віднайдене полотно датується XV століттям і оцінюється у 100 мільйонів євро. Картина спочатку зберігалась у церкві в місті Санта-Марія-ла-Каріта, після чого була довірена місцевій родині, яка зберігала її протягом багатьох поколінь.

"Востаннє влада інспектувала приватну резиденцію, де зберігалася картина Боттіччелі понад 50 років тому. Відтоді незрозумілим чином картина була забута владою", – зазначив Массіміліано Кроче із командування карабінерів з охорони культурної спадщини.

Полотно виявилося у поганому стані, з численними потертостями та змінами відтінків фарб, спричиненими окисленням нанесених лаків. Наразі картину реставрують і планують показати публіці.

Історик в галузі мистецтва Пеппе Ді Маса розповів, що віднайдена картина була однією із найулюбленіших робіт Боттіччелі, оскільки зображена на ній Мадонна була натхненна Симонеттою Каттанео Веспуччі, які була музою художника.

Читайте також:
Собака-художник заробив на власних картинах 20 тисяч доларів Собака-художник заробив на власних картинах 20 тисяч доларів
Собака-художник заробив на власних картинах 20 тисяч доларів
Крадіжка століття: у Греції знайшли вкрадену 9 років тому картину Пікассо
Картину Черчилля продали на аукціоні за $1,8 млн Картину Черчилля продали на аукціоні за $1,8 млн
Картину Черчилля продали на аукціоні за $1,8 млн
Пішла з молотка найдорожча картина в Україні
Пішла з молотка найдорожча картина в Україні
Полотно Пікассо продали на аукціоні за $103 млн
Полотно Пікассо продали на аукціоні за $103 млн
У Кореї пара випадково зіпсувала дорогу картину
У Кореї пара випадково зіпсувала дорогу картину