В Еквадорі озброєні люди у прямому ефірі взяли у заручники ведучих та співробітників телеканалу TC Televisión. Вони вимагали дати говорити в ефірі і показали на камеру, що при собі мають вибухівку.

Озброєні люди у прямому ефірі взяли у заручники ведучих та гостей у редакції телеканалу TC Televisión, що розташований у другому за величиною місті Еквадору - Гуайакілі. Про це у вівторок, 9 січня, повідомляють Sky News та Primicias.

 

 

За останніми даними, поліції вдалося звільнити частину офісу TC Televisión. Прес-секретар президента Еквадору повідомив, що "переважна більшість посадових осіб та фахівців каналу було звільнено", а силовикам вдалося затримати кількох бандитів, які брали участь у нападі.

 

 

Крім того, як повідомляють ЗМІ, інші озброєні банди проникли до університету Гуаякіля - злочинці намагаються захопити студентів та викладачів.

 

 

Нападники опублікували відео з розстрілом охорони в'язниці, з якої втік лідер одного з картелів. Бандити висувають вимоги про відміну надзвичайного стану, а також звільнення всіх поліцейських і військових з вулиць.

 

 

Президент Еквадору Даніель Нобоа наказав регулярній армії нейтралізувати всіх бандитів та оголосив у країні стан внутрішнього збройного конфлікту.

 

За день до цього він оголосив про режим НС і встановив комендантську годину по всьому Еквадору у зв'язку з втечею з в'язниці одного з найвідоміших злочинців країни Адольфо Масіяса Вільямара, відомого як Фіто.