Уряд країни заявив, що дальність дії зброї DragonFire засекречена, але наголосив, що це "зброя прямої видимості і може вражати будь-яку видиму ціль".

Велика Британія вперше успішно випробувала передову лазерну зброю. Про це сьогодні, 19 січня, повідомила пресслужба британського уряду.

Зазначається, що система лазерної зброї спрямованої енергії (LDEW) DragonFire вперше у Британії здійснила потужний постріл по повітряних цілях на полігоні.

Уряд заявив, що дальність дії зброї DragonFire засекречена, але наголосив, що це "зброя прямої видимості і може вражати будь-яку видиму ціль".

Крім того, лазерна зброя "може похвалитися точковою точністю", еквівалентною влученню в монету номіналом 1 фунт стерлінгів з відстані 1000 метрів.

"Зброя зі спрямованою лазерною енергією може вражати цілі зі швидкістю світла і використовувати інтенсивний промінь світла для того, щоб прорізати ціль, що призводить до руйнування конструкції або до більш вражаючих результатів, якщо боєголовка потрапляє в ціль. Постріл протягом 10 секунд за вартістю еквівалентний використанню звичайного обігрівача протягом години. Тому він має потенціал стати довгостроковою дешевою альтернативою певним завданням, які нині виконують ракети. Вартість експлуатації лазера зазвичай не перевищує 10 фунтів стерлінгів за постріл," - йдеться в повідомленні.

 

  Система лазерної зброї спрямованої енергії DragonFire

Фото: Міноборони Британії

Міністр оборони Грант Шаппс заявив, що цей тип передового озброєння має потенціал революціонізувати поле бою, зменшуючи залежність від дорогих боєприпасів, а також знижуючи ризик супутніх втрат.

Зазначається, що озброєння DragonFire є результатом спільних інвестицій у розмірі 100 мільйонів фунтів стерлінгів між Міністерством оборони і промисловістю.