Для відновлення роботи Х у країні Маск буде змушений виконати усі розпорядження суду і сплатити понад три мільйони доларів штрафу.

У Бразилії суддя Верховного суду постановив "негайно призупинити" роботу платформи соціальної мережі X у країні. Відповідне рішення було ухвалено у п’ятницю, 30 серпня, після того, як закінчився встановлений судом термін, протягом якого компанія мала визначити законного представника в Бразилії, передає Reuters.

Зазначається, що цей крок є останньою главою у довготривалій ворожнечі між суддею Верховного суду Бразилії Александром де Мораесом та Ілоном Маском, яка також включала заморожування фінансових рахунків провайдера супутникового Інтернету Starlink у Бразилії.

У рішенні Мораес наказав повністю та негайно призупинити X в країні до виконання всіх пов’язаних судових розпоряджень щодо X, включаючи сплату штрафів у розмірі 18,5 мільйона реалів (3,28 мільйона доларів) і призначення законного представника в Бразилії.

Мораес наказав телекомунікаційному регулятору Anatel виконати наказ про призупинення соцмережі та протягом 24 годин підтвердити в суді, що він його виконав.

Також Мораєс розпорядився, що особи або компанії, які намагатимуться обійти блокування через VPN, можуть бути оштрафовані на суму до 50 000 реалів на день.