Організатори вже багато років вимагають легалізації таких наркотиків, як марихуана і гашиш, які є похідними від рослини коноплі.

Прихильники легалізації споживання канабісу пройшли в суботу Берліном під час традиційного конопляного параду, повідомляє DPA.

За даними поліції, після мітингу біля мерії близько 500-600 учасників пройшли маршем містом.

Організатори вже багато років вимагають легалізації таких наркотиків, як марихуана і гашиш, які є похідними від рослини коноплі. Вони також виступають за полегшення доступу до медичного канабісу та за широке використання конопель.

Конопляний парад проводиться з 1997 року. Минулого року в ньому взяли участь близько 1 500 осіб. Цьогорічний девіз був таким: "Коноплі – це чудово для миру та клімату".

Уряд Німеччини планує легалізувати канабіс. Згідно з відомими на даний момент планами, дорослим буде дозволено зберігати до 25 грамів канабісу і вирощувати максимум три рослини для особистого використання.

У звичайних магазинах канабіс не продаватимуть. Натомість буде дозволено вирощувати та розповсюджувати канабіс у так званих конопляних клубах.

Карл Лаутербах, міністр охорони здоров'я Німеччини, очікував, що уряд розгляне його законопроєкт наступного тижня, але в суботу Німецька асоціація суддів (DRB) знову виступила з критикою закону.

"Дуже малий за обсягом закон призведе до високого рівня контролю з боку влади, численних нових суперечок і численних судових розглядів", – пояснив національний директор DRB Свен Ребен. За його словами, чорний ринок цих наркотиків не зменшиться завдяки нинішньому пропонованому законодавству.

Читайте також: