Джо Байден "абсолютно рішуче налаштований підтримати Україну та поставити її в найсильнішу позицію наприкінці свого терміну перебування на посаді".

Директор із питань Європи Ради національної безпеки США Майкл Карпентер стверджує, що Білий дім поки не знайомий зі змістом "плану перемоги", який Володимир Зеленський планує представити Джо Байдену у Вашингтоні.

За словами представника Радбезу, США перебувають у постійній комунікації з українськими партнерами, але в цьому конкретному випадку, "я так розумію, Зеленський хотів приїхати сюди та поінформувати про цей план Байдена особисто".

"Тож ні, ми не ознайомлені з планом, але президенти матимуть можливість незабаром провести цю розмову, а також узгодити свої стратегічні цілі до кінця роботи цієї адміністрації, що буде дуже важливо", – заявиви він в інтерв'ю Голос Америки.

Карпентер відмовився говорити, чи підтримають у Білому домі "план перемоги", але наголосив, що Байден "абсолютно рішуче налаштований підтримати Україну та поставити її в найсильнішу позицію наприкінці свого терміну перебування на посаді".

"І він доручив усім нам, хто працює на нього, зрушити небо і землю, щоб переконатися, що ми надаємо усю, особливо військову допомогу, але також допомогу в енергетичній безпеці, допомогу, яка була частиною законопроєкту про додаткове фінансування, який схвалили у квітні – щоби виділити все це якомога швидше", – заявив представник Ради нацбезпеки США