МО РФ заявило, що припинено "спробу київського режиму здійснити терористичну атаку по об'єктах на території Російської Федерації із застосуванням реактивної системи залпового вогню RM-70 Вампір".

У російському місті Бєлгороді у четвер, 15 лютого, пролунали вибухи. Росіяни повідомили про "приліт" у торговий центр і традиційно звинуватили в цьому ЗСУ.

Пресслужба росіського міністерства оборони заявила, що "близько 12.30 (за московським часом - ред.) припинено "спробу київського режиму здійснити терористичну атаку по об'єктах на території Російської Федерації із застосуванням реактивної системи залпового вогню RM-70 Вампір". МО РФ заявляє, що російська ППО "знищила чотирнадцять реактивних снарядів" над територією Білгородської області.

Російські ТГ-канали писали про дев'ятьох загиблих, а після того губернатор Білгородської області Гладков написав, що, за попередніми даними, у Білгороді п'ятеро людей загинули, серед яких одна дитина, ще 18 осіб дістали поранення, п'ятеро з них - діти. У соцмережах зазначають, що кількість загиблих і постраждалих уточнюється.