Бельгійський прем'єр-міністр Александер Де Кроо заявив, що в країні здійснювалося російське втручання.

Бельгія розглядає можливість притягнути до відповідальності кількох осіб за втручання у загальноєвропейські вибори у межах боротьби з російською дезінформацією. Про це заявив прем'єр-міністр Бельгії Александер Де Кроо, повідомляє інформагентство Bloomberg в п'ятницю, 12 квітня.

"Наш федеральний прокурор розпочав розслідування, засноване на розсекреченому звіті, поданому нашими спецслужбами. Наша судова влада тепер підтвердила, що це втручання підлягає судовому переслідуванню", - зазначив бельгійський посадовець.

Заява пролунала на тлі інформації про те, що в березні чеська служба контррозвідки розкрила російську мережу, яка намагається впливати на політику та громадську думку по всій Європі, включаючи виплати європейським політикам. Прага запровадила санкції проти місцевої компанії, яка керує веб-сайтом Голоси Європи, та двох пов'язаних з ним осіб.

Бельгійські спецслужби встановили, що готівкові розрахунки в Бельгії не проводилася, однак Де Кроо заявив, що втручання здійснювалося в країні.

Прем'єр-міністр попросив Євроюст, агентство ЄС із судової співпраці у кримінальних справах, терміново зібратися та обговорити це питання і за можливості розширити мандат Європейської прокуратури, щоб забезпечити переслідування таких загроз.