Незалежно від правдивості витоку документів, реакція російських воєнкорів підкреслює страх перед можливими українськими контрнаступами.

У РФ відреагували на оприлюднення в соцмережах нібито секретних документів США та НАТО щодо підготовки ЗСУ, що свідчить про збереження в інформаційному просторі РФ страху перед майбутнім українським контрнаступом. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни ISW.

"Незалежно від правдивості витоку документів реакція російських воєнків на статтю в New York Times підкреслює страх перед можливими українськими контрнаступами, що пронизує російський провоєнізований інформаційний простір. Стаття NYT оголила значну точку невралгії в російському інфопросторі, а реакція на документи свідчить про те, що російські блогери все частіше переглядають обґрунтованість власних оцінок і спекуляцій щодо потенційних українських контрнаступів, а також свою спроможність прогнозувати операції українських військ", - йдеться у повідомленні.

За даними аналітиків, кілька відомих російських блогерів заперечують достовірність документів і припустили, що вони є дезінформацією, яка має на меті збити з пантелику і ввести в оману російське військове командування.

В ISW також зазначили, що згідно з повідомленням аналітика Bellingcat Аріка Толера, документи циркулювали в інтернеті ще 4 березня, але чомусь потрапили до ведучих західних ЗМІ лише у квітні.