Руф була помічницею у бункері в Берліні, де Гітлер і багато нацистських високопосадовців провели свої останні дні життя.

У віці 94 років померла Йоганна Руф, яка стала свідком останніх днів нацистської Німеччини. Вона працювала помічницею у бункері Адольфа Гітлера і знаходилась там аж до його смерті. На той момент їй було 15 років. Про це з посиланням на журналіста Віланда Гібеля повідомляє Newsweek.

"Руф належала до Федерації німецьких дівчат, яких залучали до роботи у сховищі нацистів, і була однією з останніх, хто бачив шістьох дітей головного нацистського пропагандиста Йозефа Геббельса, перш ніж їх убили батьки", - пише видання. 

Свої спостереження в бункері дівчина записувала на клаптиках паперу і довгий час вони залишалися суто її спогадами. 

У 2016 році вона познайомилася Віландом Гібелем. Він став відвідувати її в будинку для людей похилого віку й допомагати опрацьовувати її старі щоденники, щоб опублікувати їх як мемуари.

Гібель додав, що спогади Руф спростовують ідеї прихильників теорії змови та заперечують їхнє твердження, що Гітлер ніби не загинув, а втік де інде. 

Читайте також:
З'явилися знімки підводного човна Гітлера, на якому він міг відпливти в Аргентину З'явилися знімки підводного човна Гітлера, на якому він міг відпливти в Аргентину
З'явилися знімки підводного човна Гітлера, на якому він міг відпливти в Аргентину
Біля Ради з'явився плакат із згадкою про Гітлера