Державу очолить зведений брат покійного еміра – шейх Мешал Аль Ахмад Аль Джабер, якому зараз 83 роки. Він вважається найстарішим у світі спадкоємним принцом.

Емір Кувейту шейх Наваф аль-Ахмед аль-Джабер аль-Сабах помер у віці 86 років. Про це повідомило місцеве державне телебачення у суботу, 16 грудня.

"З великим сумом і скорботою ми – кувейтський народ, арабські та ісламські нації та дружні народи світу – оплакуємо покійного його високість еміра шейха Навафа Аль Ахмада Аль Джабера Аль Сабаха, який відійшов до свого господа, сьогодні", – заявив у зверненні міністр емірського двору Мухаммед Абдулла Аль Сабах.

В листопаді еміра госпіталізували через невідкладну проблему зі здоровʼям. Поки причини його смерті не називаються.

Як відомо, Наваф аль-Ахмед склав присягу у вересні 2020 року. Уряд призначив його новим еміром Кувейту після смерті зведеного брата шейха Сабаха аль-Ахмеда аль-Джабера аль-Сабаха у віці 91 року.

До того як стати еміром, Наваф аль-Ахмед обіймав різні посади на держслужбі. Зокрема був міністром оборони, внутрішніх справ й заступником прем'єра. У 2006 році отримав титул спадкоємного принца Кувейту.

Очікується, що новим правителем країни стане зведений брат покійного еміра – шейх Мешал Аль Ахмад Аль Джабер, якому зараз 83 роки. Він вважається найстарішим у світі спадкоємним принцом.