Він грав значну роль у зовнішній політиці Сполучених Штатів: був ініціатором політики розрядки у відносинах США та СРСР, організував початок відносин США з КНР, а також уклав Паризьку мирну угоду.

Помер колишній держсекретар США Генрі Кіссінджер, йому було 100 років. Про це у середу, 29 листопада, повідомляє The Washington Post.

Про смерть політика повідомила консалтингова фірма, причину не названо. Кіссінджер помер у своєму будинку в Коннектикуті 29 листопада.

Дата та місце прощання з політиком також будуть відомі пізніше.

Кіссінджер очолював американську дипломатію з 1973 по 1977 роки. До цього він був радником президента США з національної безпеки.

Кіссінджер народився 27 травня 1923 року в Німеччині, у місті Фюрт, у релігійній єврейській родині. У 1938 році його сім'я залишила Німеччину і поїхала до США. Там він у 1943 році отримав американське громадянство.

Він служив в армії США: спочатку був перекладачем, а потім перейшов у корпус контррозвідки. У 1947 році вступив до Гарвардського університету, де здобув ступінь бакалавра політології, а потім став доктором наук. З 1954 до 1969 року був викладачем у цьому навчальному закладі.

Генрі Кіссінджер очолював американську дипломатію у 1973-1977 роки. Вважався одним із найавторитетніших політиків США. 1973 року став лауреатом Нобелівської премії.

Колишній держсекретар США Генрі Кіссінджер під час виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі у вівторок, 17 січня, заявив, що Україна має вступити до НАТО.