Британське міноборони припускає, що ембарго зменшить тиск на постачальників та дозволить Росії відремонтувати заводи.

Українські удари по нафтопереробних заводах в РФ скоротили можливості Москви настільки, що була введена заборона на експорт бензину. Про це з посиланням на розвіддані повідомляє міноборони Британії в соцмережі Х (Twitter).

У повідомленні зазначається, що Росія 1 березня ввела шестимісячну заборону на експорт бензину, щоб стабілізувати ціни на внутрішньому ринку в умовах зростання попиту. Зокрема, постанова уряду РФ №243 від 29 лютого 2024 року відновлює експортне ембарго, яке спочатку діяло з 21 вересня до 17 листопада 2023 року.

"Імовірно, російські нафтопереробні потужності тимчасово скоротилися через численні удари українських безпілотних літальних апаратів по НПЗ по всій Росії", - вважає британське відомство.

Ембарго зменшить тиск на постачальників та дозволить Росії відремонтувати заводи. Проте ремонт триватиме довше, ніж зазвичай, бо західні санкції перешкоджають імпорту деяких необхідних компоненті, додають британські розвідники.

"Уряд Росії буде особливо чутливим до зростання цін на бензин та інші товари повсякденного попиту напередодні виборів президента Росії 15-17 березня", - припускають у розвідці Британії.