У біженців з України дедалі частіше виявляють підроблені візи. Після виявлення підробок в українських біженців вилучають документи, і тоді біженці стають нелегальними мігрантами.

У Великій Британії почастішали випадки прибуття українських біженців до країни з підробленими візами, що потім тягне за собою проблеми для українців. Про це повідомляє The Independent.

Повідомляється, що візи на перший погляд неможливо визначити як шахрайські, і працівники авіакомпаній дозволяють українцям подорожувати, але прикордонники не вважають ці документи чинними.

Після виявлення підробок в українських біженців вилучають документи, і тоді біженці стають нелегальними мігрантами. Співробітники прикордонної служби дедалі частіше надають українцям візи на півроку, однак вони залишаються без доступу до житла і пільг.

МВС Великої Британії повідомляє, що постійно працює над запобіганням шахрайству.

Організація Settled закликала МВС видати чіткі інструкції для співробітників Прикордонної служби щодо видачі тимчасових візових штампів ошуканим українцям.

Виконавчий директор благодійної організації Опора Стен повідомив, що шахраї часто пропонують біженцям в'їжджати до Великої Британії через Ірландію, оскільки українці не завжди знають, що Ірландія не є частиною Великої Британії.

"Ми намагаємося пояснити, що візи у рамках "Української схеми" є безплатними і що люди повинні мати зв'язок із законним спонсором у Великій Британії, щоб подати заяву", - наголосив він.
Британський Червоний Хрест повідомив, що йому відомо про випадки, коли британці, які повинні були прийняти українців, оплачували їм поїздку до країни з конкретною пропозицією роботи, але пізніше виявлялося, що умови працевлаштування істотно відрізняються від тих, про які було домовлено.

"Ми також чули про випадки, коли додаткові витрати на проживання (комунальні платежі, витрати на харчування), пов'язані з утриманням сім'ї, використовуються як підстава для того, щоб змусити людей працювати в умовах експлуатації", - додали у Червоному Хресті.

Інші благодійні організації раніше попереджали про те, що господарі будинків, де проживають українці, виставляють завищені рахунки, що змушує людей працювати надмірно.