У Байдена відреагували на масовану атаку по Україні, заявивши, що путін використовує кожну хвилину, в той час як Конгрес відмовляється діяти.

Білий дім засудив ракетну атаку РФ на Україну, яка сталася у ніч проти п’ятниці, 22 березня. Там наголосили, що кремлівський лідер намагається скористатися кожним днем, аби вразити мирних українців. З відповідною заявою виступив радник Білого дому Джон Кірбі.

"Це ще раз демонструє, наскільки важливе значення має необхідність продовжувати забезпечення України системами ППО, ракетами-перехоплювачами та інструментами, необхідними для захисту людей та інфраструктури", - сказав представник Білого дому.

Кірбі зауважив, що путін "не сидить склавши руки", поки Україна залишається без постачань оборонної допомоги: "Він використовує для своїх смертоносних намірів кожну доступну йому хвилину, в той час як наш Конгрес відмовляється діяти. Він не коливається, і ми теж не повинні".

У цьому зв’язку радник Білого дому вкотре закликав Палату представників якомога швидше ухвалити законопроєкт із додатковим фінансуванням на потреби нацбезпеки, щоб забезпечити Україну життєво важливим озброєнням.

"І як ми побачили лише за останні два дні, кожен день затримок у Палаті – це ще один день, за який українці повинні платити власною кров’ю", - підкреслив представник адміністрації США.