Лідер Естонії підтвердив підтримку України як на полі бою, так і на шляху до Євросоюзу та НАТО.


Україна заслужила на мир, але в межах своїх міжнародно визнаних кордонів. Про це заявив президент Естонії Алар Каріс на спільній з президентом Володимиром Зеленським пресконференції у Києві, повідомляє Укрінформ.

 

"Україна заслужила на мир, але в межах своїх міжнародно визнаних кордонів. Харків, Донецьк, Херсон, Крим - вся українська земля ніколи більше не мусить зазнати жахів війни. Отже, надаючи перспективну стратегію щодо підтримання архітектури європейської безпеки, ми маємо ввести Україну до нашої демократичної родини, а також домагатися розширення ЄС і НАТО. Я хочу підтвердити нашу підтримку України як на полі бою, так і на шляху до ЄС і НАТО", - сказав він.

 

Каріс заявив, що не хоче жити у світі, де треба вести діалог з дітовбивцями, з тими, хто бомбардує лікарні, дитячі садки й школи.

 

"Їхнє місце за ґратами. Злочин має дістати гідне покарання. Злочини проти людяності, геноцид, воєнні злочини, злочин агресії ніколи не мають залишитися безкарними, і ми маємо почати від самої верхівки", - наголосив президент Естонії.
 

Він також поінформував, що під час перемовин з президентом України також ішлося про створення Спеціального трибуналу за злочин агресії Росії проти України.