У трьох бортів аварії трапилися у повітрі, проте вони зуміли повернутися до аеропортів вильоту. Ще один літак ударився хвостовою частиною об смугу і був усунений від польотів.

У російських авіакомпаній, які через санкції не можуть закуповувати запчастини та ремонтувати лайнери, посилюються технічні проблеми. У четвер, 15 лютого, одразу чотири борти російських перевізників зіткнулися з поломками під час рейсу, повідомляє The Moscow Times.

 

Зокрема, аварійну посадку в московському аеропорту Шереметьєво здійснив літак Sukhoi Superjet 100 авіакомпанії Росія. У лайнера, який виконував рейс до Санкт-Петербурга, після зльоту з Внуково на висоті 2,5 км відмовив лівий двигун. Екіпаж доповів про проблему на землю, після чого було ухвалено рішення повертатися до аеропорту. Спочатку командир повітряного судна вирішив повернутися в аеропорт вильоту після вироблення палива, але через 15 хвилин змінив рішення і повідомив про відхід на запасний аеродром у Шереметьєво.

 

Ще два інциденти з літаками сталися у авіакомпаній Азімут та Алроса, обидва повернулися до аеропорту вильоту. Перший вилетів із Нижньовартівська до Мінеральних Вод і через технічну несправність кілька годин кружляв над Мегіоном, виробляючи паливо. Вранці в четвер літак Boeing-737 авіакомпанії Алроса, який виконував рейс Новосибірськ - Нерюнгрі (Якутія), теж повернувся назад з технічних причин.

 

15 лютого борт Победи Boeing 737-800, який виконував рейс із Москви до Ставрополя, вдарився хвостовою частиною об смугу. До пункту призначення літак не долетів, через туман у Ставрополі він пішов на запасний аеродром до Мінеральних Вод. Борт усунули від польотів.