Його Величність розпочав курс лікування, на час якого лікарі порадили йому відкласти виконання обов'язків, пов'язаних з публічною діяльністю.

У короля Великої Британії Чарльза ІІІ діагностували рак, через що він призупинить виконання своїх державних обов'язків, щоб пройти курс лікування. Про це у понеділок, 5 лютого, повідомив Букінгемський палац.

У повідомленні не уточнили, яка саме форма раку у британського монарха.

"Під час нещодавньої операції з приводу доброякісного збільшення простати була помічена окрема проблема, яка викликала занепокоєння. Подальші діагностичні тести виявили форму раку. Сьогодні Його Величність розпочав регулярний курс лікування, на час якого лікарі порадили йому відкласти виконання обов'язків, пов'язаних з публічною діяльністю", - йдеться у повідомленні.

Букінгемський палац додав, що протягом цього періоду король продовжуватиме займатися державними справами та офіційною роботою.

"Король вдячний своїй медичній команді за швидке втручання, яке стало можливим завдяки нещодавній процедурі в лікарні. Він залишається позитивно налаштованим щодо свого лікування і з нетерпінням чекає якнайшвидшого повернення до повноцінного виконання державних обов'язків", - заявили у Палаці, додавши, що король вирішив поділитися своїм діагнозом, щоб запобігти спекуляціям.

Після оголошення цієї новини прем’єр-міністр Британії Ріші Сунак побажав Його Величності швидкого одужання.

"Я не сумніваюся, що він повернеться на повну силу в найкоротші терміни, і я знаю, що вся країна буде бажати йому добра", - написав Сунак у соцмережі Х.