Бойовики "групи вагнера", імовірно, діятимуть із трьох великих польових таборів у білорусі, за повідомленням Інституту вивчення війни (ISW) з чергового звіту, пише УНН.

"Повідомляється, що "група вагнера" керуватиме трьома великими польовими таборами у білорусі. 30 червня російські та ймовірно білоруські джерела повідомили, що "група вагнера" в білорусі діятиме з трьох великих польових таборів, включаючи раніше помічений польовий табір в осиповичах у могильовській області. Джерела повідомляють, що розташування двох інших польових таборів ще не визначено, але вони будуть у західній частині білорусі, розміщені проти Польщі", - ідеться у звіті, оприлюдненому 30 червня.

Як зазначається у звіті, "два інші невідомі польові табори "групи вагнера" можуть бути розташовані поблизу великих загальновійськових полігонів білорусі, таких як гозький полігон у гродненській області, брестський полігон під містом брест або обуз-лісновський полігон під барановичами".

"Бійцям "вагнера" у білорусі, мабуть, знадобиться доступ до таких тренувальних об'єктів, щоб виконувати тренувальну і консультативну роль, яку російські джерела продовжують їм приписувати", - вказали в ISW.