Саме РФ зацікавлена в тому, щоб відвернути увагу світу та розсварити Україну з партнерами, наголошують в дипломатичному відомстві.

Турецькі медіа перекрутили і подали некоректно слова президента України Володимира Зеленського в інтерв'ю каналу NBC News про військову операцію Ізраїлю проти бойовиків ХАМАС. Про це повідомляє посольство України в Туреччині.

Українське дипломатичне відомство відреагувало на ситуацію і заявило про неправильне тлумачення турецькими засобами масової інформації меседжів інтерв'ю глави держави.

У повідомленні зазначається, що Зеленський у своєму інтерв'ю "говорив про тих, хто розпалює ворожнечу та використовує терор, маючи на увазі Росію та Іран, які очевидно зацікавлені в масштабуванні війни на Близькому Сході та у втягненні в цю війну багатьох народів".

"Саме Росію та Іран президент України відзначив як спонсорів тероризму, і вони, як відомо для багатьох країн світу, не дотримуються жодних правил і законів", - зазначили в посольстві.

Посольство наголосило, що нині в мережі поширюється фейк, який потрібен для перекручування слів Зеленського, щоб викликати негативну реакцію з боку турецького суспільства і в чому зацікавлена Москва.

"Росія, яка почала війну проти України, зацікавлена відвернути увагу світу від неї та розсварити Україну з партнерами", - пояснюють у відомстві.

Разом з тим, у посольстві висловили подяку Туреччині за підтримку України.