Суд над колишнім президентом США Дональдом Трампом у справі про неправомірне поводження з секретними документами розпочнеться 20 травня наступного року, за кілька місяців до президентських виборів. Про це пише Reuters повідомляє УНН.

Суд на Дональдом Трампом почнеться 20 травня 2024 року згідно з ухвалою окружного суду США в п’ятницю. Адвокати Трампа чинили опір призначенню дати, але заявили, що будь-який судовий процес має відбутися після президентських виборів у США в листопаді 2024 року, на яких він є фаворитом від республіканців.

8 червня Трампу було висунуто звинувачення у тому, що він незаконно зберігав документи національної безпеки, коли залишав посаду президента, і брехав чиновникам, які намагалися їх повернути. Він не визнав себе винним.

Федеральні прокурори попросили суддю призначити судовий процес на грудень.

Ця справа є однією з кількох юридичних проблем, з якими стикається Трамп під час своєї кампанії на 2024 рік. 25 березня наступного року Трамп має постати перед судом на Манхеттені за окремими звинуваченнями в фальсифікації ділових записів, щоб приховати замовчувану виплату порнозірці.