На тлі масованих обстрілів України члени НАТО у ЄС домовились про закупівлю 1000 ракет для ЗРК Patriot.


Північноатлантичний альянс оголосив в середу, 3 січня, що допоможе закупити до 1000 ракет Patriot європейським членам НАТО, щоб вони могли краще захистити свою територію, оскільки Росія продовжує повітряні атаки на Україну. Про це повідомляє Associated Press.

 

Агентство НАТО з підтримки та постачання заявило, що підтримає групу країн, серед яких Німеччина, Нідерланди, Румунія та Іспанія, у придбанні Patriot, які використовуються для захисту від крилатих і балістичних ракет, а також від ворожої авіації.

 

Зазначається, що сума контракту може скласти близько 5,5 мільярдів доларів. Ця закупівля має допомогти союзникам виділити більше власних оборонних систем для України. 

 

"Атаки російських ракет і безпілотників на звичайних людей та міста показують, наскільки важлива сучасна протиповітряна оборона. Збільшення виробництва боєприпасів є ключовим для безпеки України й для нашої безпеки", - сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

 

Як організація НАТО надає Україні лише нелетальну підтримку, але її члени надсилають зброю і боєприпаси індивідуально або групами.