Сама тільки мужність українців не може зупинити дрони, а їхній героїзм – перехоплювати ракети, пілкреслив генсек Альянсу.

Країни НАТО повинні нарощувати витрати на оборону та виробництво озброєнь з розрахунком на довгострокову перспективу і виконати три головні завдання. Про це сказав генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг на промисловому форумі НАТО у Стокгольмі, повідомляє Укрінформ у середу, 25 жовтня.

"Відносини між урядами, державами та оборонною промисловістю завжди були важливими. Але сьогодні це життєво важливо з трьох причин: щоб підтримати Україну, зміцнити нашу власну (систему) стримування та оборони та забезпечити нашу технологічну досконалість", – заявив він.

Столтенберг підкреслив, що сама тільки мужність українців не може зупинити дрони, а їхній героїзм – перехоплювати ракети. Україна потребує спроможностей високої якості у великій кількості і у швидкому темпі.

"Я вітаю, що союзники по НАТО надають Україні безпрецедентну допомогу, яка включає все – від танків до дронів, від F-16 до боєприпасів. Але ми переважно робили це за рахунок спустошення наших складів... Тож зараз маємо наростити виробництво, щоб задовольнити потреби України, а також зміцнити власну систему стримування й оборони. Це друга причина, чому відносини НАТО з промисловістю настільки важливі сьогодні", – наголосив генсек.