Вашингтон заявив, що КНДР використовує технологію балістичних ракет, яка порушує численні резолюції Ради Безпеки ООН і створює ризик дестабілізації безпекової ситуації.

США скликали засідання Ради Безпеки ООН для обговорення намірів Північної Кореї повторно запустити військовий супутник-розвідник. Про це у четвер, 1 червня, повідомляє Reuters.

Перша спроба Північної Кореї вивести на орбіту військовий супутник, яка відбулася 31 травня, не увінчалася успіхом. Однак Пхеньян повідомив, що виконає необхідні заходи щодо усунення проблем і проведе другий запуск найближчим часом.

Вашингтон засудив подібні зусилля і заявив, що КНДР використовує технологію балістичних ракет, яка порушує численні резолюції Ради Безпеки ООН і створює ризик дестабілізації безпекової ситуації в регіоні та за його межами.

"Небезпечні та дестабілізуючі ядерні та ракетні програми Північної Кореї загрожують миру та стабільності в регіоні", - зазначив міністр оборони США Ллойд Остін.

Повідомляється, що засідання Радбезу ООН було скликано США спільно з Албанією, Еквадором, Францією, Японією, Мальтою і Великою Британією.