Американські військові також перехопили іранську зброю, яку мали доставити хуситам у Ємен.


США знову завдали ракетного удару по Ємену. Ціллю нової атаки стали протикорабельні ракети хуситів. Про це повідомляє Reuters у вівторок, 16 січня.

За словами неназваних американських чиновників, удару було завдано по чотирьох протикорабельних ракетах хуситів у Ємені. Більше подробиць наразі немає. 

 

Раніше в день Центральне командування США (CENTCOM) повідомило у Twitter, що американські ВМС перехопили іранську зброю, яку мали доставити хуситам. Постачання здійснювали за допомогою судна.

 

Судно з іранською зброєю перехопили вночі 11 січня. Його штурмували американські військові за підтримки вертольотів та безпілотників. Це сталося поблизу узбережжя Сомалі у міжнародних водах Аравійського моря.
 

 

"Вилучені предмети включають рушійні установки, системи наведення та боєголовки для балістичних ракет середньої дальності та протикорабельних крилатих ракет хуситів, а також компоненти, пов'язані з протиповітряною обороною", - розповіли військові США.

 

Подібну зброю хусити використовували для погроз та нападів на торгові судна у Червоному морі.

 

Це був перший випадок вилучення зброї, призначеної для хуситів, з моменту початку нападів бойовиків на судна у листопаді 2023 року.

 

Зазначається, що судно, яке перевозило зброю, було визнано небезпечним. Його затопили ВМС США. Питання про долю 14 членів екіпажу судна вирішуватиметься відповідно до міжнародного права.