Водночас китайський лідер вчергове застеріг від спроб проголошення незалежності Тайваню від КНР.

 

Глава КНР Сі Цзіньпін заявив про неминуче "возз’єднання" Тайваню з материковим Китаєм і пообіцяв рішуче протидіяти будь-яким спробам "відділення" Тайваню від Китаю. Про це він сказав під час виступу на симпозіумі з нагоди 130-ї річниці від дня народження засновника КНР Мао Цзедуна, передає Xinhua.

 

"Реалізація повного возз’єднання Китаю є неминучою тенденцією. Це найбільший національний інтерес і те, чого хочуть люди", - заявив Сі Цзіньпін.
 

Лідер КНР зауважив про необхідність більш сумлінно впроваджувати політику правлячої в Китаї Компартії стосовно розв'язання питання Тайваню та підтримки принципу одного Китаю і Консенсусу 1992 року (коли Китай та Тайвань визнали єдність Китаю - ред.).

 

Крім того, Сі Цзіньпін підкреслив необхідність розвивати взаємодію з Тайванем в усіх сферах та закликав сприяти мирному розвитку відносин між материком і островом.

 

Водночас він вчергове застеріг від спроб проголошення незалежності Тайваню. "Ми рішуче перешкоджатимемо будь-кому домагатись відділення Тайваню від Китаю", - наголосив Сі Цзіньпін.