Китайська влада попередила місцевих мешканців про небезпеку, пов’язану із тайфуном "Доксурі", яких наразі охопив території північної частини країни. Відповідну інформацію розміщено на сайті Пекінського метеорологічного управління, пише УНН.

Центральна метеорологічна обсерваторія оголосила про червоне попередження про зливи, спровоковані тайфуном "Доксурі", станом на 10:00 30 липня. В зоні ризику знаходяться усі провінції у північній частині КНР, в тому числі сусідні з Пекіном місто Тяньцзінь та провінції Хебей і Шаньсі.

Наразі, як повідомило державне інформаційне агентство "Сіньхуа", "Доксурі" зачепив понад 800 тисяч осіб та завдав економічних збитків, еквівалентних приблизно 54 млн євро, та продовжує просуватися в глиб країни.

"Очікується, що з 14:00 30 липня до 14:00 31 липня на більшій частині провінцій Хебей, Пекін, Тяньцзінь, східно-центральний Шаньсі, північна Хенань, західний Шаньдун та інші місця сильні та дуже сильні дощі, з них на сході Шаньсі, південно-центральній частині провінції Хебей, Пекін та інші частини регіону сильні дощі, уздовж гір в центральній частині провінції Хебей, західній частині провінції Пекін та інших частинах регіону особливо сильні дощі (250-350 мм), в центральній частині провінції Аньхой, східній частині провінції Хубей Північно-західний Аньхой, східний Хубей, Хунань, східне узбережжя Фуцзянь, північне і південне узбережжя Гуансі, південно-західна Юньнань, південна Сичуань, південно-східний Хейлунцзян, північний Цзілінь, північно-східний Сіньцзян та інші місця мають сильний дощ або сильний дощ", - прогнозує Центральна метеорологічна обсерваторія Пекіну.

Зазначається, що у деяких з вищезазначених районів спостерігається короткочасний період сильних опадів (максимальна погодинна кількість опадів від 20 до 40 мм, місцями може перевищувати 60 мм), локальні грози, поривчастий вітер та інша сильна конвективна погода.