Голова Слідчого комітету РФ вважає, що утримання ув'язнених дуже дорого обходиться бюджету. Він пропонує заради економії грошей їх страчувати.

В Росії запропонували скасувати мораторій на смертну кару, щоб зменшити навантаження на бюджет, з якого утримуються в’язні. З такою ініціативою на Міжнародному молодіжному юридичному форумі виступив голова Слідчого комітету (СК) Росії Олександр Бастрикін, передають росЗМІ.

За його словами, міняти Конституцію та проводити референдум для цього не потрібно – достатньо буде указу Володимира Путіна.

Бастрикін зазначив, що в Росії "зростає кількість тяжких злочинів", і держава змушена витрачати багато грошей на утримання ув'язнених.

"Триразове харчування, двогодинні прогулянки… Я собі не можу дозволити дві години погуляти, я не маю часу на це. Медичний огляд, включаючи стоматолога, - чи не болять у нього зубки… Їду їм свіженьку подавати треба, кухарей утримувати, ковбаску різати, компотик", - перерахував статті витрат Бастрикін.

Бастрикін також пояснив свою пропозицію про повернення смертної кари прагненням гуманізму.

"Я думаю, що буде дуже гуманно, коли маніяк убив 70, 80, 100 осіб і він засуджений до найвищої міри покарання - розстрілу", - підсумував він, наводячи приклад теракту у Крокус Сіті Холлі, жертвами якого стали 145 осіб.