На президентські вибори у Молдові, котрі проходять у неділю, 20 жовтня, зареєстрували рекордну кількість кандидатів - 11 осіб.

Чинна президентка Молдови Мая Санду віддала свій голос на виборах нового президента країни, закликавши решту громадян виходити, аби "вирішувати свою долю".Про це Санду повідомила у неділю, 20 жовтня.

"Сьогодні проголосувала за те, щоб Молдова могла розвиватися в мирі та свободі, щоб Молдова могла будувати майбутнє, яке хоче і заслуговує. Молдавани мають вирішувати свою долю. Голос кожного важливий. Це не просто марка на папері. Це твоє слово для своєї долі", - написала Санду у Фейсбук.

Додамо, у Молдові зареєстрували рекордну кількість кандидатів - 11 осіб.

Серед кандидатів зокрема чинна президентка Мая Санду, котра нині сприймає вибори як важливий тест на шляху інтеграції Молдови до Європейського Союзу. Згідно з даними опитувань, Санду наразі лідирує, випереджаючи інших претендентів, зокрема колишнього генпрокурора Александра Стояногло, підтриманого проросійськими силами, та Ренато Усатого, який закликає до балансування відносин із Заходом і Москвою.