Російська митниця зафіксувала значне збільшення обсягів вивезення злитків золота фізичними особами.

Останнім часом громадяни Росії почали активно вивозити із країни злитки золота. Про це повідомляє російське РБК із посиланням на представників Федеральної митної служби.

 

Там наголосили, що золото є стратегічно важливим ресурсом, тому держава активно стежить за переміщенням цього дорогоцінного металу, особливо у руках приватних осіб.

 

"Найяскравішим прикладом є виявлення факту вивезення фізичною особою злитків загальною вагою понад 200 кг. При цьому громадянин, який вивозить золото, не зміг підтвердити походження злитків, коштів, на які він придбав ці злитки, а також мету їх вивезення", - зазначили в прес-службі.

 

Зазначається, що на початку листопада у Мінфіні РФ запропонували обмежити експорт золота фізичними особами. Ініціатива прозвучала у контексті обговорення у Держдумі РФ законопроєкту про посилення кримінальної відповідальності за незаконний обіг дорогоцінних металів. Законопроєкт уже пройшов перше читання.

 

Влада пропонує використовувати цілий комплекс заходів, включаючи заборону на експорт брухту та відходів, які можуть приховувати вивезення концентрату золота.