У жовтні минулого року російська хакерська група провела багатоетапну кібератаку на українську енергомережу. Про це йдеться у звіті американської фірми з кібербезпеки та дочірньої компанії Google — Mandiant, передає УНН.

“Ця атака являє собою останню еволюцію можливостей росії щодо кіберфізичних атак, яка стає все більш помітною після вторгнення рф в Україну”, — йдеться у звіті Mandiant.

У компанії не називають, які саме українські об’єкти потрапили під хакерську атаку. Втім відзначають виконавців — це хакери з групи Sandworm. Її пов’язують з російською розвідкою.

Завчається, що 10 жовтня — в перший день масованих ракетних ударів по українській енергетичній інфраструктурі, їм вдалося вимкнути частину підстанцій. Потім вони використали шкідливе програмне забезпечення, щоб стерти дані з деяких із пов’язаних комп’ютерних серверів, щоб знищити сліди злому.

Нагадаємо

Раніше заступник міністра закордонних справ України Антон Демьохін заявив, що російські кібератаки стають більш витонченими й стають повсякденними явищами, спрямованими на руйнування життєво важливої інфраструктури під час війни.