Відмова президента США Джо Байдена від участі у виборах на користь віце-президента Камали Гарріс перевернула передвиборчі перегони.

Кремль та його прихильники вважали, що кандидат у президенти США від республіканців Дональд Трамп міг перемогти на виборах в США, якби Байден залишався у перегонах. Проте його відмова брати участь у них стала ударом для багатьох з них. Про це у п'ятницю, 26 липня, пише The Washington Post.

"Якщо Камала Гарріс переможе на виборах, це стане величезним розчаруванням для Кремля", - заявила Тетяна Станова, засновник російської політичної консалтингової компанії R.Politik, яка зараз базується у Франції.

Вона додала, що у разі її приходу до влади в США "всі вікна можливостей для Росії зачиняться наглухо".

"Заяви Трампа про те, що він може закінчити війну в Україні за один день, передбачали, що він може змусити Київ здати свою територію", - пояснила Станова. 

Як пише видання, що хоч Байден і направив Україні безпрецедентну військову та фінансову допомогу, проте зовнішньополітичні діячі РФ розглядають його як передбачуваного гравця, який не ризикне піти на ескалацію прямих військових дій з Росією і який розуміє та поважає, що РФ має великий ядерний арсенал.

Натомість Гарріс значною мірою невідома росіянам і на неї дивляться з тривогою.