російський диктатор володимир путін продовжує сподіватись, що згодом зможе виграти війну в Україні, "досягнувши повної перемоги", передає УНН з посиланням на Інститут вивчення війни.

Аналітики ISW говорять, що ні Україна, ні Захід не переконали його в тому, що він повинен розглянути можливість ухвалення якогось нестандартного або компромісного рішення.

У Інституті вивчення війни заявили, що натомість путін, як і раніше, зосереджений на досягненні своїх початкових військових цілей через затяжний конфлікт.

На думку аналітиків, путін виходить з того, що обидві світові війни, Громадянська війна в США та Наполеонівські війни закінчилися лише після нищівної поразки однієї зі сторін, коли мирний договір лише зафіксував реальність, що склалася на полі бою.

Проте історія знає і багато прикладів протилежних прикладів, зазначили у Інститутів вивчення війни. Згадавши про Дейтонські угоди, які поклали край боснійському конфлікту, збройний конфлікт у Північній Ірландії, який завершився підписанням угоди в Белфасті, а арабо-ізраїльська війна Судного дня 1973 року - резолюцією Ради безпеки ООН.