володимир путін вважає, що успіхів у війні достатньо, щоб продати "перемогу" російському народу, стверджують джерела.

Глава російського режиму готовий зупинити війну в Україні шляхом переговорів про припинення вогню, які визнають нинішні лінії фронту. Про це повідомило агентство Reuters із посиланням на чотири джерела в Росії в п’ятницю, 24 травня.

"путін може воювати скільки завгодно, але Путін також готовий до припинення вогню – щоб заморозити війну", – сказав один із високопоставлених російських співрозмовників.

При цьому речник Кремля Дмитро Пєсков у коментарі повідомив, що путін неодноразово давав зрозуміти, що Росія відкрита до діалогу для досягнення своїх цілей, заявивши, що країна не хоче "вічної війни".

У МЗС і оборони України на запитання агентства не відповіли.

"Ґрунтуючись на своїх знаннях про розмови у вищих сферах Кремля, два джерела сказали, що путін вважає, що успіхів у війні досі достатньо, щоб продати перемогу російському народу", – йдеться у статті.

Усі джерела припускають, що наполягання влодимира путіна на тому, щоб угода закріпила будь-які переваги на полі бою, не підлягає обговоренню. Проте путін був би готовий задовольнитися тією землею, яка у нього зараз, і заморозити конфлікт на нинішніх лініях фронту, повідомили чотири джерела.

"путін скаже, що ми перемогли, що НАТО напало на нас і ми зберегли свій суверенітет, що у нас є сухопутний коридор до Криму, це правда", – заявив один із співрозмовників.